Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Alkoholiton cocktail on häiden hittidrinkki – Kokeile näitä!

Alkoholittomat drinkit eli mocktailit ovat nousseet valtavaksi trendiksi. Kiinnostavimmat hääjuomat voidaan tarjoilla alkoholilla tai ilman – ja puhtaan raikkaat makunsa ne saavat suoraan luonnosta.

Maailmalla hääjuhlissa on siemailtu laadukkaita cocktaileja jo pidemmän aikaa. Nyt drinkkibuumi on ulottumassa myös suomalaisiin hääjuhliin, korvaamaan boolin ja siiderisammiot. Hääparin ja baarimikon yhdessä suunnittelemissa cocktaileissa on tyyliä, eivätkä kustannukset välttämättä nouse perinteistä juomatarjoilua korkeammiksi. Son of a Punchin catering päällikkö Joni Virta kannustaa pareja miettimään, miten hääjuomat voisi rohkeasti tuoda juhlan teemaan ja parin persoonaan sopiviksi. Cocktaileissa voi tuoda esiin hääparin lempimakuja tai muistoja vaikkapa ensitapaamisesta.

– Juhlaan sopivien cocktailien suunnittelu voi alkaa hyvin pienestä vihjeestä. Pari saattaa esimerkiksi sanoa, että he tykkäävät mansikasta ja se riittää auttamaan alkuun. Toisinaan drinkin halutaan sopivan juhlan väriteemaan.

Tarjolla hääparin lempimakuja

Häiden juomatarjoilu kannattaa suunnitella yhdessä baarimestarin kanssa. Tärkeitä tietoja ovat muun muassa kuinka monta vierasta häihin on tulossa ja kuinka monta drinkkiä halutaan tarjota. Häihin voidaan tuoda kokonainen drinkkibaari tai sitten hääpari voi päättää, että vain esimerkiksi tervetuliaismalja on cocktail. Suosittuja ovat myös hääparin mieltymysten mukaan räätälöidyt His and Hers -cocktailit.

Cocktailbaarin kustannukset rakentuvat juomamääristä ja työtunneista. Tavallisesti baarimestari tuo mukanaan alkoholittomat raaka-aineet ja asiakas hankkii sovitut alkoholit. Myös tarvittaessa lasit voi vuokrata, jolloin baarimestari hoitaa niiden roudauksen.

Eniten nousussa tällä hetkellä ovat vastapuristettuja mehuja sisältävät smoothie-tyyliset cocktailit. Tuoreissa hedelmissä ei ole lisä- tai säilöntäaineita ja juomat halutaan tehdä itse alusta saakka.

– Miksi käyttää valmista mehua, kun voi puristaa itse oman mehun, jonka maut ovat aitoja, Virta huomauttaa.

Ekologisuus edellä

Trendikkäiden drinkkien raaka-aineiden monikäyttöisyys on ekologista. Esimerkiksi sitruunasta hyödynnetään sekä kuori että mehu, jotta hukkaan menisi mahdollisimman vähän. Juomissa suositaan satokauden tuotteita, tuoreita hedelmiä ja marjoja. Pillejä ei käytetä ollenkaan tai muovipillien tilalle valitaan metalli-, vehnä- tai paperipillejä.

Nouseva trendi on itse luonnosta kerättävät raaka-aineet. Cocktaileissa voi käyttää esimerkiksi päivänkakkaraa, maitohorsmaa ja orvokkia. Virta kertoo tehneensä vodkaa muun muassa voikukista. Oman kädenjäljen voi tuoda hääjuomaan kekseliäällä tavalla:

– Hääparin juttu voisi olla vaikkapa oman maan mansikoista itse tehty likööri, jota käytettäisiin juomien pohjana.

Kokeile raikkaita alkoholittomia cocktaileja:

Ravista itse trendikkäät drinkit, joissa maistuvat tuoreet hedelmät sekä itse tehty siirappi. Kaikki kolme drinkkiä toimivat loistavasti myös ilman alkoholia, joten voit halutessasi jättää sen pois.

GREEN DAY

4 cl Absolut-vodkaa

2 cl kurkkumehua

2 cl omenamehua

2 cl limemehua

2 cl sokerisiirappia *

mintun lehtiä

Mittaa raaka-aineet shakeriin, lisää runsaasti jäitä ja ravista voimakkaasti.
Kaada ravistettu juoma lasiin siivilän läpi. Koristele kurkulla ja tuoreilla yrteillä.

FAIRYTALE

4cl Havana Club 3yo -rommia

2 cl vadelmasiirappia *

2 cl verigreippimehua

2 cl limemehua

timjamia

Mittaa raaka-aineet shakeriin, lisää runsaasti jäitä ja ravista voimakkaasti.

Kaada ravistettu juoma lasiin siivilän läpi. Koristele kanervan oksalla.

SOUTHSIDE LEMONADE

4 cl Olmeca Altos Reposado -tequilaa

4 cl ananasmehua

2 cl sitruunaruohosiirappia *

2 cl sitruunamehua

Fever Tree Indian Tonic Water

Mittaa kaikki raaka-aineet, paitsi tonic-vesi, shakeriin, lisää runsaasti jäitä ja ravista voimakkaasti. Kaada ravistettu juoma lasiin siivilän läpi. Lisää tonic-vesi. Koristele sitruunaruoholla ja basilikan lehdellä.

Itsetehtyjä siirappeja saat tehtyä pienellä vaivalla mittaamalla kattilaan vettä ja sokeria 1:2 suhteessa. Lämmitä kattilaa kunnes sokeri sulaa ja neste kirkastuu. Lisää sitten vielä haluamasi mauste esimerkiksi vadelmaa tai sitruunaruohoa. Makua irtoaa vielä paremmin, jos maustava ainesosa on pilkottu pieneksi.

Huom! Kaikki resepteissä olevat mehut ovat itsepuristettuja tuoremehuja, joiden aitoa makua on mahdotonta saada kopioitua kaupan valmistuotteilla.

Cocktailit suunnitteli catering manager Joni Virta, Son of a Punch. Kuva: Jirina Alanko

Lue myös:

Häät ja alkoholi – mistä juomat?

Hääjuomat ja niiden määrä

Morsiamen muistilista – Hääsuunnittelijan aikataulu

 

 

Ei kommentteja

Vastaa