Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Vieraskynässä sulhanen – Puku hankittu, piece of cake

Vieraskynässä sulhanen – Puku hankittu, piece of cake

Mitä vaatetukseen tulee, niin häissä morsiamen hääpuku on luonnollisestikin se THE juttu. Se saa ansaitusti huomiota ja on yksi keskeisistä pukeutumiseen liittyvistä elementeistä. Vaan tämäpä ei toki tarkoita sitä, etteikö sulhasenkin ole syytä kiinnittää ehdottoman tarkasti huomiota omaan pukeutumiseensa.

Tämän tiimoilta kävinkin viime lauantaina sovittamassa ja vuokraamassa puvun itselleni Gasell GP -pukuvuokraamosta. Varasin ajan sovitukseen tammikuussa Mennään naimisiin -häämessuilla käydessäni ja sikäli hyvä, että niin tein. En nimittäin ollut tullut ajatelleeksi, että kun vuokraan puvun ja hääviikonloppumme elokuussa on hyvinkin suosittu, myöhään pukua hankkiessa saattavat suositummat mallit olla jo varattuja.

Halusin myös käydä hankkimassa puvun alan liikkeestä siksi, että varmasti saan etiketin mukaisen, tyylikkään ja istuvan puvun. Omin nokkineni jostain marketin miestenosastolta pukua hakiessa lopputulos nimittäin saattaisi olla kaikkea muuta kuin tilaisuuden luonteeseen sopiva. Asiaan vihkiytyneestä pukuvuokraamosta tiesin saavani varmasti oikeanlaisen kokonaisuuden.

Ja jotta puvun sovituksesta tulisi vieläkin hauskempi tilaisuus, pyysin mukaani best manini, rakkaat ystäväni Villen ja Okun (minulla on itse asiassa kolme best mania, mutta yksi triosta oli juuri matkoilla, joten hän ei päässyt paikalle). Pojat toimivat makutuomareina ja olivat muutenkin mukana fiilistelemässä.

Sovitus olikin todella mukava kokemus. Puolentoista tunnin ajaksi liike oli varattu vain meidän käyttöömme – ei siis tarvinnut tuskastella tai lievästi kiusaantuneena mallailla muiden asiakkaiden ympärillä pyöriessä. Palvelu oli äärimmäisen asiantuntevaa ja rentoa, joten sovitus oli hauska yhteinen hetki best manien kanssa. Kun yksi tärkeä seikka häiden suunnittelussa on järjestelyistä ja häiden odotuksesta nauttiminen, niin tämä oli ehdottomasti sellainen juttu. Otettiin pari lasia viiniä ja fiilailtiin kimpassa. Huippukivaa, todellakin!

SAMULI1

SAMULI2

Olin päättänyt jo etukäteen, että haluan puvun. En siis esimerkiksi frakkia tai smokkia (joka tosin ihan virallisesti etiketin mukaan ei taida olla passeli sulhasen asu, mutta eivätpä säännöt toki niin jäykät nykyään ole, joten ymmärrykseni mukaan moni sellaisen valitsee).

Ns. siviilipukeutumisen suhteen minulla on aika vahva oma rokkihenkinen tyyli, jota kyllä halusin sopivasti tuoda puvussani esiin. En kuitenkaan mitenkään yliampuvasti, vaan klassisen ja hillityn tyylikkäästi.

Takki, paita ja liivi löytyivätkin sitten sangen helposti. Täysin istuvia housuja ei kuitenkaan vuokrattavana tarjolla ollut. Koska olen ruumiinrakenteeltani hoikka ja halusin erittäin tyköistuvat housut – melkeinpä pillit, niin päädyin lopulta siihen, että ostan housut ja vuokraamon ompelija sitten kaventaa ne minulle mittojen mukaisesti. Näin ollen kokonaisuus on melko slim fit. Juurikin sellainen, mitä kaipasin.

SAMULI3

Mallailin myös silinterihattua ja tyylikästä keppiä. Ei siksi, että heiluisin koko hääpäivän silinteri päässä ja keppiä viuhtoen, kuin joku 1920-luvun sirkustirehtööri. Lähinnä siksi, että vaikkapa yhdessä kuvassa minulla voisi olla ne rekvisiittana. Nooh, Petra ei ihan ajatuksesta innostunut, hehe. Voinee siis olla, että ne jäävät kokonaisuudesta pois.

Muuten kuitenkin hyvä puku löytyi puolentoista tunnin aikana suhteellisen helposti ja sen saman tien sen itselleni varasin. Nyt on siis se hoidettu pois päiväjärjestyksestä. Kengät tosin hankin vielä erikseen (haaveilen klassisen tyyppisistä musta-valkoisista popoista, jotka pitää varmaan tilata jostain nettikaupasta), mutta muuten on puku plakkarissa. Jes!

SAMULI5

Jatkettiin muuten sitten sovituksen jälkeen Villen ja Okun kanssa kimpassa saunomaan, syömään ja keilaamaan, eli pidettiin ns. poikien päivä. Olikin aivan hiton mukavaa. Ihan siis vinkkinä tuleville sulhasille, tällä tavalla puvun hankinnasta voi tehdä hauskan kokemuksen ja mahdollisuuden nauttia häiden järkkäämisestä kimpassa ystävien kanssa.

Ei kommentteja

Jätä vastaus