Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Sekaisin lovesta – mitä silloin tapahtuu?

Sekaisin lovesta – mitä silloin tapahtuu?

“When love is not madness, it is not love.”

– Pedro Calderón de la Barca

 

Bongasin jo hyvän aikaa sitten lääkäri Emilia Vuorisalmen mielenkiintoisen kirjan Sekaisin Lovesta. Kirja käsittelee rakastumista lääketieteen ja evoluutiobiologian näkökulmasta. Kirjan aihe oli niin kiehtova, että päätin ottaa Emiliaan yhteyttä ja kysellä häneltä hieman tarkemmin kirjan kirjoittamisen taustoja. Harmittavasti emme saaneet aikatauluja tapaamisen suhteen natsaamaan, joten sain vastaukset kysymyksiini sähköpostitse. Haastattelusta on jo aikaa, mutta ajankohtaiset vastaukset (ja kysymykset) eivät aiheen tiimoilta onneksi vanhene.

Sekaisin Lovesta

K: Kerro hieman motiiveistasi, miksi halusit kirjoittaa kirjan Sekaisin Lovesta?

V: “Muutama vuosi sitten kiinnostuin selvittämään mitä aivoissa tapahtuu kun rakastumme, miksi yksinolo voi olla niin vaikeaa ja miksi ero voi tehdä kovin kipeää. Etsin vastauksia muun muassa eri neurotieteistä ja evolutiobiologiasta ja uppouduin rakkaustieteiden maailmaan. Kun minulle tarjottiin mahdollisuutta kirjoittaa populaaritietokirja aiheesta innostuin koska halusin jakaa mielestäni tärkeää ja mielenkiintoista tietoa, auttaa ihmisiä tunnistamaan omaa aivokemiaansa ja löytämään työkaluja niin parisuhteiden haasteisiin kuin erosta toipumiseen.”

K: Mistä johtuu se, että kun rakastuu sitä ei pysty ajattelemaan mitään muuta kuin tuota rakkauden kohdetta? Onko kyse jostain aivokemiasta?

V: “Rakkauden huumavaiheessa muun muassa dopamiinin ja noradrenaliinin pitoisuudet nousevat ja rakkauden kohteesta tulee elämämme keskipiste. Nämä välittäjäaineet auttavat meitä keskittymään rakkauden kohteeseen ja saattavat myös valvottaa meitä öisin ja viedä myös ruokahalun.”

Miten rakkauden huumaa voisi ylläpitää pitkässä suhteessa?

“Alkuhuuma on kuluttava tila ja sen ei ole tarkoitus jatkua ikuisesti. Parisuhdetta voi koittaa vahvistaa mm seuraavilla keinoilla

1. Tekemällä yhdessä uusia, jännittäviä asioita 2.  Välttämällä stressiä 3. Aloittamalla uusi yhteinen harrastus 4. Harrastamalla seksiä”

K: Mistä voi olla varma, että on löytänyt “sen oikean” vai voiko siitä olla varma koskaan?

V: “Hyvä merkki on kun toisen kanssa on vaan hyvä olla. Olo tuntuu turvalliselta ja välillä kuitenkin kipinöi. Näihin asioihin harvoin on varmoja vastauksia tai absoluuttisia totuuksia. Rakkaudessa on hienoa juuri se että jokainen rakastuminen on erilainen.”

K: Osaatko sanoa vaikuttavatko parin valintaan meidän geenit vai millä perusteilla valitsemme kumppanimme?

V: “Parinvalintaan vaikuttavat lukuisat asiat. “Rakkaudenaivokarttaan” jättävät jälkensä geeniperimän lisäksi elämänkokemukset, kasvatus, entiset suhteet, hormonitaso, ympäristötekijät, ajoitus ja lukuisat muut tekijät. Tämän vuoksi onkin lähes mahdoton ennustaa keneen lopulta rakastumme.”

 

Kiitos Emilia vastauksista <3

ps. Kirja saatavilla muun muassa täältä.

Ei kommentteja

Jätä vastaus