Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Vinkit vieraslistan kokoamiseen ja karsimiseen

Vinkit vieraslistan kokoamiseen ja karsimiseen

Yksi vaikeimmista asioista joka liittyy häiden valmistelemiseen on vieraslistan laatiminen. Todellisuus iski päin näköä, kun päivitimme budjettia ajantasalle. Tajusimme sulhoni kanssa sellaisen tärkeän seikan, että vieraslistalla on aika älyttömän iso merkitys siihen millainen lopullisesta meno-summasta oikein muodostuu. Olemme ajatelleet kutsua häihimme noin 65-70 henkilöä. Määrä kuulostaa paljolta, mutta kun nimiä alkaa listaamaan, täyttyvät paikat melko nopeasti. On tehtävä kivuliaitakin ratkaisuja sen suhteen ketä kutsutaan ja ketä ei.

häävieraat

Googlettelin vinkkejä mitä pitää ottaa huomioon vieraslistaa kootessa ja miten se kannattaa oikein kasata tässä muutamia vinkkejä.

Sukulaiset (nämä kannattaa listata ensimmäisenä)

Nyt tähän heti alkuun on sanottava, että unohda velvollisuus! Ketään ei ole PAKKO kutsua häihin. Kutsun saavat ne jotka oikeasti haluatte paikalle. Vaikka kuinka tuntisit paineita kutsua kumminkaimanserkun, niin mieti milloin viimeksi näitte ja olisitko valmis menemään tyypin kanssa vaikkapa lounaalle? Itse näen asian niin, että lähin perhe kutsutaan totta kai, mutta muiden sukulaisten kanssa on vain pakko miettiä sitä, onko sukulaisten kanssa minkäänlaista ihmissuhdetta meneillään.

Lapset

Muksut ovatkin hieman kinkkinen juttu. Kun aloin miettiä kaikkia lapsia omaavia ystäviäni ja sukulaisiani, tajusin että jos kutsuisimme kaikki, niin melkein puolet vieraistamme olisi lapsia. Vaikka kuinka haluaisinkin kutsua kaikki lapset juhlimaan, ei se ole yksinkertaisesti mahdollista. Olemmekin sulhaseni kanssa päättäneet, että rajaamme lapsivieraat vain lähimmäisiimme. Veikkaan myös, että monet vanhemmista haluavatkin lähteä viettämään iltaa ihan kahdestaan, joten tässä on nyt hyvä tilaisuus viettää lapsivapaata iltaa.

Kaverit ja ystävät

Kavereiden ja ystävien kutsuminen on melko helppoa, varsinkin jos rajaa suurimmaksi osaksi sukulaiset pois ja pitää enemmänkin niin sanotut “kaverihäät”. Tässä kannattaa kuitenkin tehdä linjan veto, kutsuuko kaikki ystävät vai ne jotka molemmat tuntevat. Kannatan jälkimmäistä. Ystävien ja kavereiden suhteen kinkkisintä on pohtia sitä, ovatko kutsut avecillisia vai ei? Hyvä sääntö tässä on se, että jos olet tavannut ystäväsi puolison ja koet tuntevasi hänet, niin kannattaa kutsua, muuten ei. Kaikki varmasti ymmärtävät, että tila on rajallinen.

Muut eli koulu,- ja työkaverit

Sekalainen sakki joka koostuu mahdollisista työ,-ja koulukavereista on kaikista mukautuvin. Tätäkään porukkaa kohtaan ei tarvitse kokea minkäänlaista velvollisuudentuntoa vaan suosittelen kutsumaan juuri ne joiden kanssa olet muutenkin tekemisessä. Eli se vaikka olisitko tehnyt kolleegasi kanssa viisi vuotta töitä yhdessä joka päivä, ei se tarkoita sitä, että hänet pitäisi kutsua.

Tee A-lista ja B-lista

Todennäköisesti vieraista vähintään 10-20% ei tule pääsemään paikalle, tästä syystä on ihan hyvä olla varalla niin sanottu b-lista. Listaa ei kannata käsittää väärin, sillä ihan varmasti kaikki haluaisivat kutsua saman tien koko porukan (eikä kukaan lajittele ihmisiä a- tai b-tyypeihin), mutta edelleen se tila (ja budjetti!). Ensimmäiseksi kutsut kannattaa lähettää A-listan ihmisille ja pyytää heiltä vastaukset hyvissä ajoin. Tämän jälkeen tilannetta voi tarkastella uudestaan ja kutsua B-listalta lisää väkeä.

 

Vieraslistan laatimiseen muutama hyvä kysymys pohdittavaksi vieraslistaa laatiessa.

  1. Voisitko viedä henkilön lounaalle ihan muuten vaan ja maksaa hänen ruokansa?
  2. Oletko puhunut henkilön kanssa vuoden (tai kahden) sisällä?
  3. Mietitkö, että kutsut henkilön vain ja ainoastaan velvollisuuden tunteesta (saitte kutsun heidänkin häihin, sukulainen, vanhemmat painostavat kutsumaan)?

 

Tuleeko mieleen jotain muita hyviä vinkkejä vieraslistan suhteen?

Ei kommentteja

Jätä vastaus