Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Urbaanit maalaishäät: Heidi & Ossi

Ossi&Heidi_15.8.2015_171

 

Ossin ja Heidin täydellisesti onnistuneiden urbaanien maalaishäiden salaisuus oli hyvä suunnittelu, ahkerat taustajoukot sekä rento asenne. Häitä juhlittiin 15.8.2015 yhtenä elokuun kauneimpana päivänä.
Heidi ja Ossi tapasivat toisensa yhteisen ystävän kautta kolme vuotta sitten. Vuoden seurustelun jälkeen pari vaihtoi kihlat romanttisesti mökillä takkatulen äärellä.
– Silloin päätimme, että menemme naimisiin viimeistään kahden vuoden kuluttua, Heidi kertoo.
Elämä kuitenkin yllätti ja tytär Aada ehti ilmoittaa tulostaan ensin. Häät päätettiin siirtää seuraavaan vuoteen, jotta pahin vauva-arki ehtisi ohi, ja vanhemmat pääsisivät nauttimaan juhlista kunnolla.
– En koskaan nuorempana haaveillut naimisiin menosta tai lapsista. Yhtäkkiä huomasin olevani äiti ja suunnittelevani häitä, Heidi nauraa.

054

Perinteille kyytiä

Pari halusi tulla vihityksi Helsingissä, Kallion kirkossa, sillä seurustellessaan Heidi ja Ossi asuivat sen läheisyydessä. Juhlapaikan etsintä osoittautui yllättävän haastavaksi tehtäväksi, koska parin sille asettamat ehdot olivat tiukat.
Heidi ja Ossi halusivat, että juhlapaikalle voisi tuoda oman cateringin sekä juomat. Sijainnin olisi oltava pääkaupunkiseudulla ja paikan pitäisi olla käytettävissä aamuun asti. Viimein juhlapaikaksi valikoitui tunnelmallinen 120 vuotta vanha hevostila Villa Smeds Vantaalta.
– Häiden teema alkoi hahmottua juhlapaikan valinnan myötä. Halusimme urbaanit maalaishäät eli ei mitään jäykkää pönötystä, vaan rentoa meininkiä. Selasin ahkerasti hääsivuja ja Pinterestiä etsien teemaan sopivia ideoita, Heidi kertoo.
Juhlapaikan lisäksi toinen parille tärkeä asia oli ruoka. Mieleinen pitopalvelu löytyi ystävien suositusten avulla.
– Arvostamme Ossin kanssa hyvää ruokaa. Espoolaisen Share Cateringin maistelumenu teki meihin vaikutuksen ja valitsimme heidät.

 

Ossi&Heidi_15.8.2015_145

007

086

072 085

 

Pari ei halunnut perinteistä noutopöytää, vaan juhlapaikan pihalle pystytettiin grillit, jossa kokit valmistivat ruuat suoraan tarjoiltavaksi. Myöskään perinteinen hääkakku ei istunut Heidin ja Ossin tyyliin.

– Pitopalvelulle ei onneksi ollut mikään ongelma tarjoilla kakun sijasta toivomiamme lasiin rakennettuja juustokakkuja.
Perinteitä ravisteltiin myös tanssilattialla.
– Olemme molemmat liikunta-alalla, joten ajattelin, että voisimme järjestää häätanssiksi jotain hieman räväkämpää, Heidi kertoo.
Pari harjoitteli tanssinumeroa, mutta juuri ennen häitä Ossiin iski epäilys siitä, suoriutuuko hän tanssista vieraiden edessä.
– En tietenkään halunnut pakottaa Ossia sellaiseen, mikä ei hänestä tuntunut hyvältä. Valitsimme häätanssiksi Nopsajalan kappaleen Lupaan olla, jota pystyy tanssimaan ilman sen suurempia askelkuvioita, Heidi kertoo.

Pukupaniikkia

Heidin toiveissa oli kapea ja rento hääpuku, jossa olisi helppo liikkua. Mallit, joissa selkä jää avonaiseksi, tuntuivat houkuttelevimmilta.
– Kävin sovittamassa myös perinteisiä prinsessapukuja, mutta tajusin, etteivät jäykät korsetit ole yhtään omaa tyyliäni.
Helsinkiläisestä hääpukuliikkeestä löytyi belgialaisen Rembo Stylingin puku, joka vastasi Heidin toiveita. Myöhemmin kotona Heidi alkoi kuitenkin vielä tutkia nettiä ja löysi saman valmistajan puvun, joka näytti kuvassa vielä paremmalta, kuin liikkeessä sovitettavana ollut mekko.
– Minulle oli yllätys, että puvun tilaaminen saattaa kestää puolikin vuotta. Olin aika myöhään liikenteessä ja sain jännittää, saanko puvun ajoissa, Heidi muistelee.
Puku saapui, mutta innostus vaihtui nopeasti järkytykseen.
– Se ei sopinut minulle yhtään, vaikka olikin tilattu mittojen mukaan. Onneksi pukuliikkeellä oli hyvä ompelija, joka sai mekon muutettua sopivaksi. Se oli sittenkin unelmieni puku!
Ossille Heidi ehdotti tummansinistä pukua ja sopiva löytyi Tiger of Swedenin mallistosta.
Ossin valkoiseen kauluspaitaan vaihdettiin mustat napit, joka toi mukavaa rentoa fiilistä.
Iltaa varten pari hankki valkoiset Converse-tossut, jotka odottivat juhlapaikalla paketissa.

073

Ossi&Heidi_15.8.2015_164

Kukat kruunasivat juhlapaikan

Juhlapaikan koristeita, kuten värikkäitä pompomeja, tilattiin ulkomaisista nettikaupoista mutta myös askarreltiin itse innokkaasti. Kukat olivat kuitenkin koristeluista tärkeimmät.
– Floristimme Runebergin Kukasta antoi meille heti aluksi kyselylomakkeen, jonka avulla kartoitettiin mitä kukkia juhlapaikalle tarvitaan, montako kaasoa ja bestmania on, heidän pukujensa värit ja toiveet. Se oli aivan uskomatonta, Heidi muistelee.
Floristi rakensi kukkalaitteista prototyypit ja kävi myös etukäteen tutustumassa juhlapaikkaan, jotta sinne suunnitellut kukkalaitteet todella sopivat paikan henkeen ja häiden teemaan. Heidin morsiuskimppu oli hänen toiveidensa mukaan luonnonkukkamainen.
– Olisin halunnut kimppuun pioneja, mutta niiden aika oli jo ohi. Taitava floristi osasi heti ehdottaa tilalle hennon persikanvärisiä ruusuja, jotka olivat upeita. Kukkakaupassa minulle tuli ensimmäistä kertaa fiilis, että olen todella menossa naimisiin.

Ossi&Heidi_15.8.2015_137
Anoppien, kaasojen ja morsiustyttöjen kukkien lisäksi floristi suunnitteli vieheet eli rintakukat myös Heidin mummolle ja papalle, jotka olivat eleestä todella liikuttuneita.
Perinteisistä leikeistä Ossi ja Heidi olivat valinneet vain morsiamen ryöstön sekä morsiuskimpun ja sukkanauhan heitot.
Hääpaikan seinälle pari kokosi kuvia itsestään lapsuudesta nykyhetkeen saakka.
– Vieraat saivat valita mieleisensä ja kirjoittaa kuvan toiselle puolelle tervehdyksen tai muiston. Kuvat pudotettiin lintuhäkkiin. Niitä oli koskettavaa lukea jälkeenpäin.
Heidi ja Ossi olivat suunnitelleet häiden yksityiskohdat huolella. Ainoastaan hääparin auto löytyi hauskasti sattumalta.
– Ossin siskon kotikadun varrella oli parkissa söpö Volkswagen Kleinbus. Sisko tapasi auton omistajan ja sai tämän suostuteltua tulemaan kuljettajaksemme. Ulkomaalainen mies ei ollut luultavasti koskaan poistunut keskustan ulkopuolelle, koska meinasimme eksyä useamman kerran matkalla Kalliosta Vantaalle, Heidi nauraa.

Organisoinnin mestarit

Heidi arvelee, että kaikin puolin onnistuneen päivän salaisuus oli hyvä organisointi ja aikataulutus.
– Olemme Ossin kanssa molemmat hyvin järjestelmällisiä ihmisiä, joten suunnittelimme kaiken huolellisesti. Pidimme kaasojen ja bestmanien kanssa useamman palaverin talven ja kesän aikana, joista viimeisin oli häitä edeltävänä iltana. Siinä kävimme vielä läpi päivän kulun ja jokaisen vastuualueet, Heidi kertoo.
Myös vuotta aikaisemmat häät, joissa Heidi oli ystävänsä kaasona, toimivat hyvänä harjoituksena.
– Koska kaikki oli etukäteen niin hyvin suunniteltu, meidän ei tarvinnut stressata mistään. Hyvä, rento fiiliksemme tarttui juhlavieraisiinkin.
Huolellisista suunnitelmista huolimatta, jotkut asiat jäivät toteutumatta.
– Olin harjoitellut kiitospuheen, mutta jostain syystä se jäi pitämättä. Tajusin vasta myöhemmin illalla, että se oli unohtunut, eikä aika sitten enää tuntunut luontevalta, Heidi harmittelee.
Yllätyksenä tuli myös se, miten nopeasti päivä kului.
– Luulin, että meillä olisi ollut enemmän aikaa jutella ihmisten kanssa. Jälkeenpäin mietin, ehdinkö edes vaihtaa kuulumisia kaikkien kanssa.

098

Ossi&Heidi_15.8.2015_211

105

099

Viimeinen valomerkki

Yksivuotiaan Aadan äitinä Heidiä jännitti eniten lapsenhoidon onnistuminen. Pari halusi, että Aada on juhlassa mukana iltaan asti, mutta hänen hoidostaan vastaisi lapsenvahti. Näin sekä vanhemmat että isovanhemmat saisivat nauttia juhlasta.
– Kaikki meni todella hyvin ja Aada viihtyi hoitajan kanssa. Taisin kuitenkin kokonaan rentoutua vasta illalla, kun sain lastenhoitajalta viestin, että Aada on nukahtanut omaan sänkyynsä.
Juhlat jatkuivat pitkälle aamuun. Tunnelma oli mieletön ja pikkutunneilla vanhemmatkin intoutuivat tanssimaan kravatit päässä.
– Lopulta naapuritalosta tuli joku, joka katkaisi virrat pääkytkimestä. Se oli lopullinen valomerkki, vaikka jotkut vieraat taisivat vielä senkin jälkeen jäädä juhlapaikalle juttelemaan, Heidi nauraa.
Heidi ja Ossi suuntasivat hääyöksi kotiin.
– Saimme häälahjaksi lahjakortin kylpylään, jonne voimme mennä viettämään oikean hääyön parempana ajankohtana. Nyt ajattelimme kuitenkin Aadaa ja halusimme yöksi kotiin.

Ossi&Heidi_15.8.2015_260

Ossi&Heidi_15.8.2015_245

 

Katso Heidin ja Ossin tunnelmallinen häävideo.

Teksti: Anna Nummisto, kuvat: Teemu Kiiskinen ja Mikko Vähätupa, häävideo twelve.fi

Juttu on julkaistu Mennään naimisiin! -lehdessä 1/2016

1Kommentti

Jätä vastaus