Lähtölaukaus hääsuunnittelulle

Kihlaus pitää sisällään lupauksen tulevasta liitosta.

Välittömästi kesällä toteutuneen kihlautumisen jälkeen, huomasinkin jo suunnittelevani häille sopivaa ajankohtaa. Tietoisena siitä, että yhteinen matkamme oli jo ennen kihlausta pitkälti yli viiden vuoden mittainen, ei tarkoituksenani ollut jättää häitä on hold tilaan hamaan tulevaisuuteen, vaan pikemminkin sopia tälle tärkeälle päivämäärälle ainakin suuntaa-antava ajankohta. Tämän oman pohdinnan (sekä sukulaisten ja ystävien tiedusteluiden) myötä-vaikutuksesta, päädyimmekin jo loppukesästä keskustelemaan häidemme tarkemmista detaileista.

Ajankohta lyötiin lukkoon odotetun sutjakkaasti. Vuodenaikoja pähkäillessämme, päädyimme yhteisen pohdintamme tuloksena kesään ja kesähäihin. Assosiaatioissamme siinsi raikas, rento ja lämmin atmosfääri – tunnelma, jonka saavuttaminen edellytti ajatuksissamme nimenomaan kesäisiä olosuhteita. Entäs sitten ne muut yksityiskohdat? Häätapahtuman ensikertalaisena, oli minun tämän suhteen myönnettävä osaamattomuuteni/ valmistautumattomuuteni. Vaikka mielikuvissani koin tiedostavani prosessin moniosaiset vaiheet, en kuitenkaan osannut aavistaa kaikkia niitä yksityiskohtia, joihin hääparilla on mahdollisuus vaikuttaa. Osittain tätä prosessia tätä kirjoittaessani jo kokeneena, olen kaikella todennäköisyydellä edelleen onnellisen naiivi kokonaisuuden edellyttämästä suunnittelusta ja työstä.

Oli miten oli…

Ajankohdan ohella, löysimme yllättävänkin vaivattomasti saman sävelen myös monesta muusta häidemme erityispiirteestä. Halusimme kirkkohäät. Kirkon mukanaan tuoma rakenne ja seremoniallisuus olivat merkitysrikkaita elementtejä, jotka halusimme implementoida osaksi omia suunnitelmiamme. Lisäksi halusimme, että häämme keskeisenä teemana toimisi erinomainen ruoka & juoma. Vaikka täysimittainen brändäytyminen kulinaristeiksi ei tämän pariskunnan suhteen kenties olekaan täysin oikeutettua, nautimme molemmat laadukkaan ja maittavan illallisen mahdollistamasta esteettisestä kokemuksesta. Vaihtoehtojen koostuessa pikaisen perehtymisen lopputuloksena joko pitopalvelusta tai ravintolaillallisesta, päädyimme valitsemaan näistä kahdesta nimenomaan jälkimmäisen sillä olettamuksella, että täten varmistuisimme parhaalla mahdollisella tavalla tarjonnan laadusta, toimivuudesta ja yhtenäisyydestä. Lisäksi päädyimme suosimaan buffetkattauksen sijasta pöytiin tarjoiltuja annoksia, jotta kokemus saisi toivomiamme ravintolanomaisia piirteitä. Häissämme yhdistyisi siis kirkon juhlallisuus ja yhteisen illallisen nautinnollisuus.

Näiden muutaman rakennuspalikan muodostamalle peruskivelle, lähdimme sitten syksyllä 2015 hahmottelemaan muita toivomiamme elementtejä. Kuinka paljon vieraita kutsuisimme? Minkä kirkon ja ravintolan valitsisimme/saisimme?

Nämä detailit löysivät nykyisen muotonsa kuitenkin vasta alkuvuodesta 2016 laajemman selvittelyn, soittelun, viestittelyn sekä kartoituksen lopputulemana. Näistä kuitenkin lisää seuraavissa kirjoituksissa…

– Filosofi

Jaa tämä julkaisu:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • All
  • Adieu Mademoiselle, Bonjour Madame
  • Aika meidän tullut on
  • Cutting the Cake together
  • DIY & Suunnittelu
  • Filosofin morsian
  • Hääblogi
  • Hääblogit
  • Häämimmit
  • Inspiration
  • Jotain punaista
  • Jotain valkoista
  • Kahden morsiamen häät
  • Mangoa ja tahmariisiä
  • Muoti & Kauneus
  • Oikeat Häät
  • Rakkaudella, Rea
  • Syyskuussa tahdomme
  • testikategoria
  • Uncategorized
  • Vihdoinkin Häät
All
  • All
  • Adieu Mademoiselle, Bonjour Madame
  • Aika meidän tullut on
  • Cutting the Cake together
  • DIY & Suunnittelu
  • Filosofin morsian
  • Hääblogi
  • Hääblogit
  • Häämimmit
  • Inspiration
  • Jotain punaista
  • Jotain valkoista
  • Kahden morsiamen häät
  • Mangoa ja tahmariisiä
  • Muoti & Kauneus
  • Oikeat Häät
  • Rakkaudella, Rea
  • Syyskuussa tahdomme
  • testikategoria
  • Uncategorized
  • Vihdoinkin Häät
Art of Cakes -hääkakkuleipomon hääkakkuluomuksen osa

Hääkakku ja jälkiruokapöytä häiden vau-elementteinä

Upea kakkutaideteos, käsin tehdyt vaahtokarkit ja pakastealtaan halpisdonitsit tarjosivat jokaiselle jotakin

Lue julkaisu

Häämenu voi tukea hääteemoja ja luoda tunnelmaa – onko hyvä ruoka häissä tärkeää?

Hääteemamme meri ja glamour näkyivät selvästi häämenussamme. Hääaterian pääraaka-aineet olivat merellisesti kala ja äyriäiset, ja glamouria edustivat ylelliseksi mielletyt raaka-aineet kuten tryffeli ja savustettu mäti, …

Lue julkaisu

Villit polttarit Himoksella!

Tarot-kortteja, Einiä suuteloiva MikKen ja yllätysesiintyjä…

Lue julkaisu

Häiden ohjelma, osa 1: Hääpari esiintyy omissa häissään

Olen häävieraana aina rakastanut ohjelmanumeroita, joissa hääpari on itse äänessä. Koska lisäksi viihdyn huomion keskipisteenä, olen tietysti aina haaveillut, että omissa häissäni olisi hääparia esille …

Lue julkaisu

Hangon taikaa – ihana häätunnelma Hangon Casinolla

Hangon Casinon miljöö ja tunnelma vastasivat täydellisesti sitä, mitä haimme hääpaikkaa valitessamme. Kuten eräs ystäväni jälkikäteen kuvaili, kaikessa tuntui Hangon-taika ja oli kuin olisimme juhlineet …

Lue julkaisu
morsian merenneitomallisessa hääpuvussa Hangon Casinonrannassa

Morsiamen look, osa 1 – unelmieni hääpuku

Vaikka vierastankin täydellisyyden hehkuttamista hääsomessa, häälookini osalta on pakko sanoa, että siitä en muuttaisi pienintäkään yksityiskohtaa. Se oli kaikilta osin juuri sellainen kuin olin unelmoinut, …

Lue julkaisu