Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Merelliset häät: Katariina & Juhana

Katariina ja Juhana vihittiin heinäkuun 12. Päivänä 2014 Helsingin Vanhassa kirkossa ja häitä juhlittiin Klippanilla sijaitsevassa ravintola Saaressa.

”Halusimme tyylikkäät ja tunnelmalliset häät, joissa on ripaus glamouria. Myös merellinen ympäristö ja mukaansatempaava bändi olivat meille tärkeitä elementtejä. Tiesimme tarkkaan, mitä halusimme ja päätimme turvautua suunnittelutoimiston puoleen somistuksen toteuttamisessa. Näin saimme kauniin ja viimeistellyn lopputuloksen ja enemmän aikaa toisillemme ennen hääjuhlaa, emmekä joutuneet kuormittamaan läheisiämme askartelulla. Juhlapaikka itsessään oli niin viehättävä ja isoista ikkunoista avautuva merimaisema lumoava, että halusimme korostaa paikan kauneutta entisestään. Häidemme värisävyinä oli vaaleanpunaisen eri sävyt ja nämä värit toistuivat mm. runsaissa kukka-asetelmissa, painotuotteissa, kattauksen ruseteissa sekä kaasojen kreikkalaistyylisissä mekoissa”. Katariina kertoo.

 

SCK_5608

 

Vihkiminen tapahtui Helsingin Vanhassa kirkossa, joka on kauniin kaupunkimiljöön keskellä ja sopivan pieni luomaan intiimin tunnelman. ”Meren läheisyys on meille kummallekin tärkeää, joten Klippanilla sijaitsevan ravintola Saariston viehättävä huvila ja sieltä avautuvat näköalat Helsingin edustalle tekivät vaikutuksen. Halusimme myös ravintolahäät, jotta kaikki sujuisi mahdollisimman vaivattomasti. Saariston iso tanssilattia tuntui kutsuvalta ajatellen hääsalsaamme ja loppuillan tanssimista funkin tahtiin.”

 

SCK_5082

 

Hääbuffet oli saaristolaishenkinen ja kuohuviinin ja ruokaviinit valittiin ravintolan valikoimista. Hääkakkuna oli valkosuklaa-passionhedelmäkakku.

”Meille oli tärkeää, että häissämme oli paljon puheita. Mikään ei ollut ihanampaa kuin kuunnella läheisten sanoja ja puheiden myötä vieraat olivat luomassa hääjuhlaa kanssamme. Kannustimme kaikkia halukkaita puhumaan! Pidimme myös kumpikin puheen toisillemme, koska kyseessä olivat meidän rakkautemme juhla ja halusimme osallistua siihen itse aktiivisesti. Vieraat ovat jälkikäteen kehuneet, että sulhasen puhe uunituoreelle vaimolleen oli kaunein puhe, jonka he ovat koskaan kuulleet.”

 

SR0_1449

 

”Saimme tosiaan nauraa ja itkeä paljon puheiden aikana! Monet puhujista viittasivat ensitapaamiseemme bussissa, joka oli meille molemmille hyvin voimakas kokemus ja kohtalolla oli siinä varmasti sormensa pelissä. Ensitreffien jälkeen Juhana soittikin jo tulevalle bestmanilleen ja kertoi, että ’vaimo on löytynyt’.”

Musiikkia ja tanssia ei häistä puuttunut. Juhanan isoveli soitti sopraanosaksofonilla ja hänen vaimonsa viululla alttoviulistin ja sellistin kanssa sisääntulokappaleen. Lisäksi Juhanan isoveli ja pikkusisko lauloivat parille tärkeän kappaleen niin koskettavasti kirkossa, että morsian joutui niistämään nenänsä moneen otteeseen.

 

SCK_6506

 

”Pidimme tanssiesityksen hääsalsan muodossa ja Katariina kävi vaihtamassa lyhyeen hääpukuun juuri ennen tätä. Salsaopettajamme oli tehnyt meille koreografian, jossa oli paljon vauhtia ja tunnelatausta. Salsan jälkeen tanssimme vielä perinteisen Kulkurin valssin. Juhlapaikassa musiikista vastasi mahtava kymmenhenkinen Big Band, joka soitti funk-tyylistä musiikkia. Loppuillasta Juhana ja miesvieraat intoutuivat vielä naisia ilahduttaneeseen spontaaniin Gangnam style -esitykseen, josta on muodostunut niin legendaarinen, että se on toistettu häidemme jälkeen perinteenä monissa ystäväporukan häissä.”

 

SR0_1678

 

Sulhasella oli kapealinjainen smokki shaalikauluksilla ja morsiamella oli kaksi hääpukua. ”Noin vuosi ennen häitä olimme lomalla Nizzassa ja hetken mielijohteesta päätin käydä hääpukuliikkeessä. Ihastuin ensimmäiseen sovittamaani hääpukuun, joka oli sekä tyylikäs että näyttävä. Ihastuin naiselliseen vartalonmyötäiseen pitsiyläosaan ja joutsenmaiseen merenneitohelmaan. Ajattelin kuitenkin, että en mitenkään voi ostaa ensimmäistä näkemääni pukua ja vielä ilman makutuomareita. Jätin siis puvun haikeana Ranskaan. Suomessa kiertelin hääpukuliikkeitä ystävieni kanssa, mutta en saanut Ranskan pukua mielestäni, enkä löytänyt vastaavaa Suomesta. Päädyin siis tilaamaan tuon puvun Stockmannin kautta.”

 

SCK_6183

”Halusin myös lyhyen hääpuvun, koska harrastamme yhdessä parisalsaa ja suunnittelimme tanssivamme hääsalsan. Huomasin kuitenkin nopeasti, että Suomessa myytävät lyhyet hääpuvut eivät olleet niin näyttäviä kuin olisin halunnut, joten päädyin tilaamaan tämänkin puvun Stockmannin kautta Suomeen. Lyhyt hääpukuni jatkoi pitkän hääpuvun teemaa pitsillä ja yksityiskohtaisella helmalla. Pitkistä hiuksistani halusin yksinkertaisen ja sileän kampauksen vastapainoksi näyttäville hääpuvuille. Rakastan kauniita kenkiä, joten päätin ottaa riskin ja uhmata painovoimaa huiman korkeissa koroissa”, Katariina muistelee.

SCK_4840

 

Hääpäiväänsä Katariina ja Juhana muistelevat lämmöllä. ”Pääsimme nauttimaan toistemme ja rakkaimpiemme seurasta, ihanista puheista sekä välittömästä tunnelmasta. Mitä muuta voisi toivoa kuin tärkeimmät läheiset yhdessä juhlistamassa rakkauttamme? Päivä oli meille ainutlaatuinen ja erityinen. Saimme unelmiemme häät, emmekä vaihtaisi hetkeäkään!”

 

SR0_1255-Edit-2-Edit

 

Kuvat: Sakari Röyskö

 

1Kommentti

Jätä vastaus