Jotain amerikkalaista: häiden jälkeinen brunssi

Kutsuimme amerikkalaiseen tapaan häävieraamme häiden jälkeisenä päivänä vielä brunssille. Näin saamme nauttia heidän seurastaan pidempään.

Yksi hääteemoistamme on Yhdysvallat, sillä se on perheellemme monin tavoin merkityksellinen maa. Ajattelimme jo varhaisessa vaiheessa hääsuunnittelua, että haluaisimme häihimme mukaan jotakin amerikkalaiseen hääkulttuuriin kuuluvaa, mikä olisi suomalaisille vieraillemme eksoottista.

Ei ollut kuitenkaan aivan helppoa keksiä, mitä se voisi olla. Monet amerikkalaisen hääkulttuurin piirteet ovat jo rantautuneet tv-ohjelmien ja elokuvien myötä Suomeen, ja vaikka tunnistin amerikkalaisten ystäviemme häissä vieraana ollessani useita eroavaisuuksia amerikkalaisen ja suomalaisen hääkulttuurin välillä, niidenkään amerikkalaisten piirteiden joukossa ei oikein tuntunut olevan mitään meidän häihimme sopivaa.

Yksi seikka kuitenkin vetosi minuun: ajatus häiden pitkittämisestä useamman päivän mittaiseksi juhlahumuksi. Amerikkalaisiin häihin kuuluu perinteisesti ensin harjoitusillallinen, jolle kutsutaan niin kutsuttu hääseurue eli hääparin vanhemmat, kaaso ja morsiusneidot sekä bestmanit aveceineen. Häiden jälkeen vieraille tarjotaan usein vielä brunssi. Ystäviemme häissä oli harjoitusillallisen sijaan häitä edeltävänä iltana rennot pizzabileet, joihin kaikki häävieraat saivat halutessaan osallistua.

Pidin aivan erityisesti brunssiajatuksesta. Ajattelin, että brunssi olisi ihana mahdollisuus koota merkittävä osa häihin osallistuneista läheisistä yhteen vielä uudelleen rennommassa ilmapiirissä ja päästä keskustelemaan heidän kanssaan lisää. Isoja juhlia aiemmin järjestäessäni olen oppinut sen, että kun kutsuu kerralla paikalle ison joukon itselle tärkeitä ihmisiä, ei ehdi jutella kenenkään heistä kanssa läheskään niin paljon kuin haluaisi. Juhlavieraana on yleensä helpompaa, kun tuntee paikallaolijoista vain pienen osan, ja voi keskittyä viettämään aikaa heidän kanssaan.

Hääpaikassamme Hangon Casinolla sattuu olemaan sunnuntaisin brunssitarjoilu, joten haaveeni brunssista oli helposti toteutettavissa. Ainoa ongelma oli tämänkin unelman hintalappu. Brunssin tarjoaminen olisi merkinnyt huomattavaa lisäkustannusta kaikkien muiden hääkustannusten päälle.

Pyörittelimme asiaa mielessämme ja tulimme siihen tulokseen, että koska suomalaiset eivät ole tottuneet monipäiväisiin häihin, vieraamme eivät pahastuisi, jos pyytäisimme heitä maksamaan brunssinsa itse. Brunssille ei olisi mikään pakko osallistua, jos se ei tuntuisi itselle hintansa arvoiselta, ja Hangon Casinolta luvattiin ystävällisesti, että paikalle saisi tulla myös vaikkapa pelkälle kahvikupposelle. Arvelin myös, että aika moni Hangossa yöpyvistä vieraistamme haluaisi joka tapauksessa syödä Hangossa vielä brunssin tai lounaan ja pitkittää kesäistä viikonloppuretkeään.

Kysyimme brunssista hääsivuston ilmoittautumislomakkeessa ja kerroimme siinä yhteydessä avoimesti brunssin olevan omakustanteinen.

Tiedän useimpien vieraittemme olevan tulossa häihin, joten jännitän virallisissa ilmoittautumisissa ennen kaikkea sitä, kuinka moni päättää jäädä brunssille. Ei haittaa, vaikka läheskään kaikki eivät haluaisi osallistua, mutta olisi ihanaa pitkittää häätunnelmaa seuraavaan päivään ainakin joidenkin vieraiden kanssa.

Kuva: JayMantri Pixabaystä 

Jaa tämä julkaisu:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • All
  • Adieu Mademoiselle, Bonjour Madame
  • Aika meidän tullut on
  • Cutting the Cake together
  • DIY & Suunnittelu
  • Filosofin morsian
  • Hääblogi
  • Hääblogit
  • Häämimmit
  • Inspiration
  • Jotain punaista
  • Jotain valkoista
  • Kahden morsiamen häät
  • Mangoa ja tahmariisiä
  • Muoti & Kauneus
  • Oikeat Häät
  • Rakkaudella, Rea
  • Syyskuussa tahdomme
  • testikategoria
  • Uncategorized
  • Vihdoinkin Häät
All
  • All
  • Adieu Mademoiselle, Bonjour Madame
  • Aika meidän tullut on
  • Cutting the Cake together
  • DIY & Suunnittelu
  • Filosofin morsian
  • Hääblogi
  • Hääblogit
  • Häämimmit
  • Inspiration
  • Jotain punaista
  • Jotain valkoista
  • Kahden morsiamen häät
  • Mangoa ja tahmariisiä
  • Muoti & Kauneus
  • Oikeat Häät
  • Rakkaudella, Rea
  • Syyskuussa tahdomme
  • testikategoria
  • Uncategorized
  • Vihdoinkin Häät
Art of Cakes -hääkakkuleipomon hääkakkuluomuksen osa

Hääkakku ja jälkiruokapöytä häiden vau-elementteinä

Upea kakkutaideteos, käsin tehdyt vaahtokarkit ja pakastealtaan halpisdonitsit tarjosivat jokaiselle jotakin

Lue julkaisu

Häämenu voi tukea hääteemoja ja luoda tunnelmaa – onko hyvä ruoka häissä tärkeää?

Hääteemamme meri ja glamour näkyivät selvästi häämenussamme. Hääaterian pääraaka-aineet olivat merellisesti kala ja äyriäiset, ja glamouria edustivat ylelliseksi mielletyt raaka-aineet kuten tryffeli ja savustettu mäti, …

Lue julkaisu

Villit polttarit Himoksella!

Tarot-kortteja, Einiä suuteloiva MikKen ja yllätysesiintyjä…

Lue julkaisu

Häiden ohjelma, osa 1: Hääpari esiintyy omissa häissään

Olen häävieraana aina rakastanut ohjelmanumeroita, joissa hääpari on itse äänessä. Koska lisäksi viihdyn huomion keskipisteenä, olen tietysti aina haaveillut, että omissa häissäni olisi hääparia esille …

Lue julkaisu

Hangon taikaa – ihana häätunnelma Hangon Casinolla

Hangon Casinon miljöö ja tunnelma vastasivat täydellisesti sitä, mitä haimme hääpaikkaa valitessamme. Kuten eräs ystäväni jälkikäteen kuvaili, kaikessa tuntui Hangon-taika ja oli kuin olisimme juhlineet …

Lue julkaisu
morsian merenneitomallisessa hääpuvussa Hangon Casinonrannassa

Morsiamen look, osa 1 – unelmieni hääpuku

Vaikka vierastankin täydellisyyden hehkuttamista hääsomessa, häälookini osalta on pakko sanoa, että siitä en muuttaisi pienintäkään yksityiskohtaa. Se oli kaikilta osin juuri sellainen kuin olin unelmoinut, …

Lue julkaisu