Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Muoti & Kauneus  / Parhaat vinkit hääpuvun ostoon

Parhaat vinkit hääpuvun ostoon

 

Morsiuspukua metsästäessä tarjonnan runsaus voi pistää pään pyörälle. Älä tukahdu tylleihin, vaan lue asiantuntijavinkkimme ennen hääpukuliikkeisiin lähtöä!

 

1.Aloita tarpeeksi ajoissa

 Sopivan puvun löydyttyä tilauksen toimitus kestää kolmesta jopa viiteen kuukautta, joten kun sormus on pujotettu sormeen, pukua voi jo hyvällä omatunnolla alkaa miettimään. ”Pukufirmat tekevät puvut tilauksesta, sillä kukaan ei halua pitää varastoa. Toimitusajat vaihtelevat, yleensä minimi on kolme kuukautta, jonka lisäksi kannattaa varata noin kuukausi aikaa viimeisiin muutoksiin ja sovituksiin”, kertoo helsinkiläisen juhlapukuliike Seremonian omistaja Minna Toikka. Toimitusaikoja voi toki jouduttaa lisämaksusta. ”Joskus voi käydä hyvä tuuri ja liikkeen rekistä löytyy mieleinen puku oikean kokoisena, jonka saa vaikka heti kotiin, mutta miksi ei aloittaa ajoissa ja säästää hermojaan?” summaa Toikka.

 

2. Budjetti selville

Hääpuvun kiikarointi ilman tietoa budjetista on varsinaista hakuammuntaa. Häiden kokonaisbudjetti antaa osviittaa puvun hintahaarukalle, mutta jos unelmiesi hääpuku on saatava hinnalla millä hyvänsä, anna palaa ja säästä häiden muissa kuluissa. Kun oma hintahaarukka on selvillä, vaihtoehtojen rajaaminen helpottuu. Muista viestiä myös myyjälle budjettisi. ”Tänä päivänä valikoimaa eri hintaluokissa riittää edullisemmasta huippudesigniin, joten jokaiselle morsiamelle puku löytyy varmasti”, Toikka kertoo.

 

 

  3. Tee kotiläksysi

Morsiuspukuliikkeisiin lähteminen ilman minkäänlaista ideaa siitä, mitä etsii, on kuin etsisi neulaa heinäsuovasta. Jottei vaihtoehtojen kirjo veisi hermoja ensikättelyssä, mieti ennen sovittelukierrokselle lähtemistä millaisissa mekoissa yleensä tunnet itsesi upeimmaksi – olkaimettomissa, halterneck -mallisissa, vyötäröä korostavissa jne. Lisäksi kannattaa tutkia nettiä, tutustua pukuvalmistajien sivuihin ja selailla lehtiä. Minna Toikan mukaan suurin osa morsiamista on jo liikkeeseen tullessaan katsellut vaihtoehtoja. ”Moni sanoo tuntevansa oman vartalonsa hyvin ja mikä sopii heille. Meitä täällä liikkeissä auttaa, että on edes joku lähtökohta kun pukua aletaan etsimään. Toki se usein myös muuttuu matkan varrella!”

 

 4. Sovita fiksusti

Useimmissa morsiuspukuliikkeissä sovittamaan pääsee vain ajan varaamalla. Seremoniaan pääsee sovittelemaan ilman ajanvarausta. ”Meillä on poikkeava käytäntö, sillä meillä on paljon henkilökuntaa, ja on paljon asiakkaita, jotka jättävät tulematta heille varattuna aikana”, Toikka kertoo. Sovittelun ajankohdasta Toikka vinkkaa arkiaamupäivien olevan rauhallisinta aikaa, lauantaisin taas saa varautua jonottamaan. ”Sovittamaan tullessaan kannattaa myös pukea päälle nudet olkaimettomat liivit ja ohutsaumaiset alushousut sekä tuoda hääkengät ja muut asusteet, jos ne on jo hankittu”, Toikka vinkkaa.

 

 5. Koosta viis

Morsiuspukujen kokoluokitukset vaihtelevat suuresti. Jos olet tottunut normaalisti valitsemaan rekistä koon 38, älä masennu vaikka morsiuspukusi kokolappu näyttäisi jotain aivan muuta. ”Koko kannattaa todellakin unohtaa, valmistajien kaavoituksissa on selvästi eroa. Joku ranskalainen merkki voi olla kaksi numeroa pienempi kuin espanjalainen tai varsinkin amerikkalainen merkki, vaikka kokolapussa olisi sama numero”, Toikka neuvoo. Parasta on luottaa myyjien taitoon löytää hyvin istuva puku. ”Se on meidän ammattitaitoamme, että osaamme katsoa oikea koon, joten morsiamen ei tarvitse siitä huolehtia”, sanoo Minna Toikka.

 

 6. Pidä pääsi

Sovituskierrokselle lähteminen ison kaveriporukan kera voi tuntua hauskalta idealta, mutta mielipiteiden kirjo voi pistää morsiamen pään sekaisin. ”Täytyy muistaa, että morsiamen täytyy itse luottaa omaan vaistoonsa, eikä antaa liikaa muiden mielipiteiden vaikuttaa. Ne ovat kuitenkin morsiamen häät ja puku!”, Toikka muistuttaa. Puvunmetsästys suurseurueen kanssa tositelevisiosarjojen tapaan kannattaa jättää väliin, parempi idea saattaisikin olla kaasojen ja äidin tuominen mukaan vasta toiselle sovituskerralle, kun vaihtoehdot ovat hieman rajautuneet.

 

+1 Pynttäys sallittua!

Vaikket normaalisti meikkaisi arkisin paljon, hääpukuja sovitellessa pieni ehostus kannattaa. Puvut eivät pääse samalla tavalla oikeuksiinsa, eikä kokonaisuus toimi, jos morsian ilmestyy sovitukseen täysin saunanraikkaana. Hääpukujen sovittelu on h-hetken fiilistelyä parhaimmillaan ja itseäsi peilaillessasi haluat tuntea itsesi mahdollisimman kauniiksi ja itsevarmaksi, joten pieni pynttäys ei todellakaan mene hukkaan!

 

 

 

 Kuvitus: Enni Koistinen

Ei kommentteja

Jätä vastaus